Iz medija: SSOOIO FBiH prikupio 236.371 KM novčane pomoći nastradalima u Turskoj i Siriji

Sindikat je račun na koji se novac prikupljao otvorio u Unicredit banci DD Mostar pod nazivom “Prosvjetni radnici solidarno u akciji prikupljanja pomoći narodima Turske i Sirije stradalim u zemljotresu”.

Akcija je vođena transparentno sa svakodnevnim izvještavanjima u toku realizacije putem zvaničnih web stranica kantonalnih odbora SSOOIO FBiH.

U skladu sa Odlukom Upravnog odbora SSOOIO FBiH Akcija je trajala od 13. do 28. februara 2023. godine, ali je ista zbog velikog interesovanja i naknadnih uplata produžena do 14.03.2023. godine.

Cjelokupan iznos je danas putem naloga za plaćanje u inozemstvo kod Unicredit Banke DD u valuti EURA uplaćen na transakcijski račun Sindikata obrazovanja Turske – Egitim Bir Sen, koji će pomoć proslijediti stradalima u zemljotresu.

– Naš Sindikat je i ovog puta pokazao svoju jedinstvenost, solidarnost i humanost, te koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim članovima SSOOIO FBiH, radnicima u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području FBiH, direktorima osnovnih škola i javnih ustanova, vijećima roditelja, vijećima učenika, i svim pojedincima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ove Akcije – poručili su iz Samostalnog sindikata obrazovanja i odgoja FBiH.

Uncredit Banka Transakcijski Racun SSOOIO FBiH

Izvor: Zenit.ba

PODIJELI