Čestitka povodom 30 godina djelovanja Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine

Sarajevo, 30. maj 2020. godine

SINDIKAT SREDNJEG I VISOKOG OBRAZOVANJA, ODGOJA, NAUKE I KULTURE BOSNE I HERCEGOVINE

  • – Članovima SSVOONK BiH
  • – Predsjednicima kantonalnih odbora – članovima organa SSSBiH:

g-dja Edina Ćomić

g-din Faruk Bešlić

g-din Samir Fajić

g-din Đevad Hadžić

            Poštovane kolegice i kolege,

            U ime rukovodstva i članova Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine i svoje ime svima vama čestitam 30. maj – Dan Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine. Ove godine taj datum ima poseban značaj, jer danas obilježavate 30 godina uspješnog i predanog rada i borbe za bolji položaj svih zaposlenih u srednjem i visokom obrazovanju, nauci i kulturi. Bez obzira na razne pritiske i izazove s kojima ste suočavali i kao pojedinici unutar sindikata, ali i kao sindikat, uspjeli ste istrajati i očuvati duh sindikalizma i sindikat kao jedinu organizaciju koja štiti prava radnika.

            Kao članovi organa Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine dali ste veliki doprinos u borbi za očuvanje prava radnika. Nebrojeno puta ste dokazali da u redovima vašeg sindikata postoje hrabri i odvažni sindikalni lideri i članovi i bili ste i ostajete primjer kako se ispravno i bez kalkulacija bori za prava ne samo članova SSVOONK BiH, već i svih radnika u Bosni i Hercegovini.

            Nadamo se da će svi odgovorni prepoznati vašu važnost i osigurati vašim članovima najbolje moguće uslove za rad, kvalitetnu opremu i plate koje zaslužujete, a vama kao sindikatu želimo da još dugo budete svijetli primjer sindikalnog djelovanja.

            S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

PODIJELI