Čestitka Sindikatu metalaca FBiH povodom Dana metalaca

                                                                                             SINDIKAT METALACA FBIH

                                                                                    g-din BAJRO MELEZ, predsjednik

 

            Poštovani kolega,

 

U ime rukovodstva i članica Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Tebi i Tvojim kolegama i kolegicama iz Sindikata metalaca Federacije BiH upućujem najiskrenije čestitke povodom 15. novembra – Dana metalaca.

U vrijeme kada, nažalost, država sve manje vodi računa o onima koji rade najopasnije i najteže poslove, naš zajednički zadatak ostaje borba da im se omogući poštivanje svih njihovih prava i osiguravanje sigurnih radnih mjesta i dostojanstvenog života. Iza vašeg sindikata je 126 godina naporne i odlučne borbe za unaprjeđenje i zaštitu prava i interesa svih zaposlenih u metalskom sektoru. Vjerujem da ćemo zajedničkom borbom u godinama koje su ispred nas postići bolji odnos poslodavaca i vlasti prema radnicima, povećati ukupnu društvenu produktivnost i povećati proizvodnju, te time poboljšati ekonomsko-socijalni status zaposlenih u metalskoj industriji.

            Vjerujem da ćete svoj dan obilježiti kako i dolikuje poslu kojim se bavite-dostojanstveno i ponosno, odajući počast svim kolegama koji su nažalost nastradali obavljajući časni posao.

 

            U solidarnosti i s poštovanjem,

 

                                                                                                               PREDSJEDNIK

                                                                                                        Selvedin Šatorović

PODIJELI