Delegacija Saveza samostalnih sindikata BiH u zvaničnoj posjeti sindikatima u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Goražde – U sklopu obilježavanja dvije godine rada rada novog rukovodstva Saveza samostalnih sindikata BiH delegacija SSSBiH, predvođena predsjednikom Selvedinom Šatorovićem, danas je bila u zvaničnoj posjeti sindikatima koji djeluju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

U sklopu posjete, delegacija SSSBiH se sastala sa predstavnicima Sindikata BH Telecoma iz Direkcije Goražde. Tokom sastanka je razgovarano o aktivnostima vezanim za održavanje najavljenog štrajka radnika ove kompanije, a zbog višemjesečnog odbijanja Vlade Federacije BiH da sa Sindikatom BH Telecoma potpiše granski kolektivni ugovor za područje telekomunikacija. SSSBiH pruža punu podršku opravdanim zahtjevima kolega iz telekoma i poziva nadležne iz Vlade FBiH da odmah i bez odlaganja sjednu za pregovarački sto sa predstavnicima radnika i potpišu granski kolektivni ugovor. Takođe, bilo je govora i o trenutnom socijalno-ekonomskom status i radno-pravnom položaju radnika u BH Telecomu, uslovima na radu u vrijeme pandemije i izazovima s kojim se zaposleni redovno susreću u ispunjavanju svojih radnih obaveza.

 

 

 

 

Delegacija SSSBiH je posjetila i Sindikalnu podružnicu Osnovne škole “Fahrudin Fahro Bašćelija” gdje se sastala sa predstavnicima zaposlenih u ovoj školi. Predsjednik SSSBiH Selvedin Šatorović je u ime SSSBiH iskazao veliko poštovanje i zahvalnost radnicima u ovoj obrazovnoj insistuciji, posebno naglašavajući njihov ogroman doprinos održavanju redovnog obrazovnog procesa tokom pandemije. Iako medju zaposlenim u ovoj osnovnoj školi ima mnogo kolegica i kolega starije životne dobi i koji su pred odlaskom u zasluženu penziju, svi oni su bez razmišljanja i dvoumljenja, rizikujući svakodnevno svoje zdravlje, redovno dolazili i dolaze na svoja radna mjesta.

           Služba za informisanje

PODIJELI