Iz medija: Svečanost u Zenici povodom početka nove školske godine u ZDK

Početak nove školske 2021/2022. godine u Zeničko-dobojskom kantonu
svečano je obilježen u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” u Zenici.

Dobrodošlicu đacima-prvacima poželjeli su ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović.

– Za nekih skoro 40.000 hiljada djece u svim Osnovnim i Srednjim školama u Zeničko-dobojskom kantonu je počela nastava u punom kapacitetu u učionicama. Vidim da su i djeca vesela, radosna i nadam se da neće doći do promjene ovog modela i da ćemo sa ovakvim modelom ići do kraja školske godine – kazao je Kozlić.

Svečanost povodom početka nove školske godine je održana u školi u koju je uloženo oko milion KM, a kako je istakao ministar Kozlić ovo ministarstvo će u narednih nekoliko dana potpisati ugovor sa izvođačima radova za rekonstrukciju još 20 objekata na području ZDK. Sljedeće godine je planirana rekonstrukcija još 15 objekata, pa bi u toku mandata ove Vlade ZDK u našem kantonu trebalo biti rekonstruisano ili izgrađeno oko 60 školskih objekata.

Svečanosti je prisustvovao i Selvedin Šatorović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, koji je istakao kako su svi roditelji i učenici očekivali i radovali se klasičnom izvođenju nastave.

– Nastojat će se da sve ono što je propušteno tokom online nastave nadoknadi uz pojačan rad nastavnog osoblja, kroz pojačan rad roditelja sa učenicima i na kraju samim učenicima. Očekujem da neće doći do prekida nastave, da pandemija se neće širiti dalje i da ćemo imati mogućnost da ovu školsku godinu privedemo neometano kraju – poručio je Šatorović.

Izvor: Zenit.ba

PODIJELI