Iz medija_Selvedin Šatorović za “Avaz”: Bahata vlast adekvatan odgovor može očekivati u oktobru

  • Šatorović: Uvreda zdravom razumu

Šatorović: Uvreda zdravom razumu


Bahata vlast po ko zna koji put vrijeđa inteligenciju građana i brutalno ih ponižava, kazao je za potal “Avaza” predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović, reagirajući na informaciju da je, nakon Predstavničkog, i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio budžet kojim je predviđen rast plata političara za 500 KM.

– Mi već duže vrijeme insistiramo na zakonu kojim bi se minimalna plata radnika, posebno u realnom sektoru, povećala na 1.000 KM, ali oni o tome ne razmišljaju ni u ovakvoj ekonomskoj krizi. To ih ne dotiče jer imaju sedam puta veća primanja. Adekvatan odgovor političari mogu očekivati u oktobru – kazao nam je Šatorović.

On dodaje da je ovakva odluka, u situaciji kada mnogi razmišljaju kako preživjeti, prst u oko građanima.

– To je ta dobro uvježbana koalicija stranaka koja nas plaši sukobima, a kada treba dovesti sredstva u vlastiti džep onda imaju apsolutni koncenzus. Povećavati svoju platu, a ne ukinuti akcize, ne smanjiti PDV-a na osnovne životne namirnice, pa nam još ispirati mozak da će razliku plate uplaćivati u humanitarne svrhe, to je uvreda zdravom razumu – ističe Šatorović.

Izvor: avaz.ba

PODIJELI