Konačna pobjeda radnika i radnika “Feroelektro” d.d. Sarajevo

SINDIKALNA ORGANIZACIJA “FEROELEKTRO” D.D. SARAJEVO

 

Sarajevo, 22.07.2016.

 

 

Medijima

 

Saopštenje za javnost

Konačna pobjeda radnika i radnika “Feroelektro” d.d. Sarajevo

 

 

Vrhovni sud Federacije BiH odbio zahtjev “Stanić-Invest” d.o.o. Kreševo za reviziju presude o raskidu kupoprodajnog ugovora između Agencije za privatizaciju FBiH i “Sa Dagitim” d.o.o. Kreševo (pravni prednik “Stanić-Invest” d.o.o. Sarajevo).

 

 

Presudom Varhovnog suda Federacije BiH od 28.06.2016. godine kojom je odbijen zahtjev tuženog “Stanić-Invest” d.o.o. Kreševo za dopunu revizije konačno se stavlja tačka na višegodišnju borbu radnika i radnika “Feroelektro” D.D Sarajevo protiv nezakonitog i kriminalnog djelovanja Stanića.  Potvrđivanjem dosadašnjih presuda u vezi sa ovim slučajem, te prihvaćajući navode radnika kao argumentovane, istinite i osnovane, Vrhovni sud FBiH je omogućio da pobjede istina i pravda. Takođe, njom je iz ruku Stanića izbijen i posljednji adut u njihovoj dugogodišnjoj borbi da potpuno unište “Feroelektro” d.d. i vrijednu imovinu ove kompanije prodaju u bescijenje.

 

Pred radnicama i radnicima “Feroelektro” d.d. je sada dug put oporavka kompanije, ali su oni za sve ove godine pokazali da hoće, mogu, znaju i smiju zaštititi imovinu koju su godinama gradili.

 

 

 

 

Sindikalna organizacija “Feroelektro” d.d. Sarajevo

PODIJELI