Obilježen Dan nezavisnosti BiH u Potočarima i Bratuncu

Potočari, Bratunac – Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine održao je danas 6. redovnu sjednicu u Potočarima kod Srebrenice. Na sjednici su usvojeni izvještaji o radu predsjednika SSSBiH Selvedina Šatorovića, Predsjedništva UO SSSBiH, Upravnog odbora SSSBiH, kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju SSSBiH za 2019. godinu. Na sjednici je, takođe, razgovarano o svim trenutnim aktivnostima naše organizacije, posebno o dosadašnjim efektima kampanje “10 za 1000 KM” i rastućoj podršci odgovornih poslodavaca i javnosti zahtjevu SSSBiH da najniža plata u Federaciji BiH bude hitno definisana u iznosu od 1.000 KM.

Usvojena je i Odluka o obilježavanju 1. Maja – Međunarodnog praznika rada 2020. godine, a centralni skup Saveza samostalnih sindikata BiH će biti organizovan u Gradačcu.

Savez samostalnih sindikata BiH je i ovaj Dan nezavisnosti obilježio posjetom Memorijalnom centru u Potočarima i odavanjem počasti žrtvama Genocida u Srebrenici, a ove godine su predstavnici SSSBiH posjetili Bratunac gdje su učestvovali u odavanju počasti žrtvana na Šehidskom mezarju Veljaci. Time je nastavljena tradicija usvojena prije nekoliko godina da se dva najznačajnija državna praznika, Dan nezavisnosti i Dan državnosti Bosne i Hercegovine, obilježavaju u Potočarima i Srebrenici.

Služba za informisanje

PODIJELI