Podrška radnicima Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac

Sarajevo,21.11.2018.godine

Broj:01-III- 351/18

 

                           Radnicima Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac

 

PREDMET:Podrška

 

Poštovani,

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine s punom pažnjom prati najnovija dešavanja u vezi sa kompanijom Global Ispat Koksne Industrije (GIKIL). S tim u vezi smatramo potpuno neprihvatljivim da se na bilo koji način ugrožavaju radna mjesta zaposlenih u toj kompaniji. Svjesni smo, kao i radnici GIKIL-a da postoje  nedostaci vezani za proizvodnju posebno u dijelu zaštite od zagađenja okoliša, ali ne želimo prihvatiti da jedino rješenje za taj problem bude gašenje proizvodnih  pogona i time gubitak radnih mjesta.

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine daje punu podršku u vašim nastojanjima da očuvate fabriku i vaša radna mjesta, a pritom pozivamo Vladu Federacije Bosne i Hercegovine  da donese odluku o odgodi primjene rješenja Federalnog ministarstva okiliša i turizma i time omogući i obaveže vlasnika da u najkraćem mogućem roku otkloni sve nostatke.

Nadamo se da će svi nadležni shvatiti ozbiljnost situacije i učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti da se iznađe rješenje i očuva 1000 radnih mjesta.

Savez samostalnih sindikata vam stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći i podrške.

 

S poštovanjem,

 

                                                                                                                PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović, s.r.

 

PODIJELI