Pozdravljamo usvajanje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji u Federaciji BiH u Domu naroda PFBiH

Sarajevo – Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine pozdravlja današanje usvajanje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji u FBiH na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH. Iako smo u suštini protiv bilo kakvih poskupljenja u vrijeme kada naši radnici i građani žive u izuzetno teškim uslovima i dosta njih jedva preživljava, cijenimo spremnost delegata u Domu naroda, posebno podnosilaca amandmana gospode Žuljevića i Konakovića, da učine korak u smjeru zaštite stanovnika Federacije BiH od divljanja cijena.

Pokazalo se i ovaj put da parlamentarci imaju mnogo više sluha za građane nego Vlada Federacije BiH koja svojim ishitrenim, nepromišljenim odlukama, a koje su već godinama usmjerene protiv radnika, ali i svih drugih stanovnika FBiH, samo dodatno otežava odveć tešku ekonomsku situaciju u kojoj živimo.

Pozivamo Zastupnički dom Parlamenta FBiH da hitno i po skraćenom postupku usvoji Prijedlog zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji u FBiH u tekstu usvojenom na današnjoj sjednici Doma naroda.

Služba za informisanje

PODIJELI