Predsjednik SSSBiH u potpunosti podržava rudare iz Zenice

Sarajevo – Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović u ime članova i rukovodstva SSSBiH daje punu podršku radnicima RMU Zenica koji su od danas u radničkom neposluhu zbog neisplate toplog obroka i blokade računa rudnika. Sramno je i potpuno neprihvatljivo da se u vrijeme pandemije i dodatno otežanih uslova života za sve radnike u našoj zemlji, a posebno rudare, dovodi u pitanje egzistencija njih i članova njihovih porodica.

Imajući na umu činjenicu da su od početka pandemije rudari savjesno obavljali svoje svakodnevne poslove i da su, uprkos otežanim uslovima rada, ispunili plan, i osigurali redovno snabdjevanje svih nas el.energijom, postavlja se pitanje kakva se poruka šalje tim radnicima. Znači li to da se njihov rad, trud i rizikovanje života “nagrađuje” tako da su primorani obistaviti svoj rad? Kao što smo do sada u bezbroj navrata naglasili, za sindikat je apsolutno neprihvatljivo da budu uskraćena primanja bilo kojem radniku, posebno u vrijeme kada svoj posao obavljaju u otežanim uslovima.

S obzirom na navedeno, Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine daje punu podršku rudarima iz RMU Zenica koji su danas obustavili rad. Nadamo se da će račun rudnika biti odblokiran i da će rudari dobiti svoj mukotrpno zarađeni novac.

Služba za informisanje

PODIJELI