PREMIJER GANIĆ SA DELEGACIJOM SSS BIH: SOCIJALNI DIJALOG U ZDK ZA PRIMJER DRUGIM KANTONIMA

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić primio je u svom uredu delegaciju Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine koju su činili predsjednik Selvedin Šatorović, predsjednik KO SSS ZDK Mirnes Isaković te članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća ispred sindikata u ZDK. Razgovarano je o perspektivama i modalitetima buduće saradnje u okviru socijalnog dijaloga.

“Kvalitetan socijalni dijalog je jedan od temelja stabilnosti društva. Opredjeljeni smo da nastavimo socijalni dijalog te da odluke i mjere donosimo uz saglasnost i u interesu sva tri partnera”, kazao je premijer Ganić.

Posjeta premijeru Ganiću bila je prva posjeta predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH jednom premijeru u Federaciji BiH koji je imenovan nakon oktobarskih Općih izbora.

“Želimo sačuvati kvalitet socijalnog dijaloga koji je primjer ne samo u FBiH, nego i regionu. Vjerujem da ćemo imati saradnju kao i sa prethodnom Vladom na čelu s premijerom Miralemom Galijaševićem, u čijem mandatu je obnovljen rad Ekonomsko-socijalnog vijeća u ZDK”, kazao je Šatorović.

 

Preuzeto sa: zdk.ba

PODIJELI