Prijem Sindikata profesionalnih fubalera BiH u FIFPRO je ogroman uspjeh

Sarajevo – Povodom prijema Sindikata profesonalnih fudbalera BiH u punopravno članstvo Svjetske unije fudbalera (FIFPRO), u Savezu samostalnih sindikata BiH je održan sastanak predsjednika SSSBiH Selvedina Šatorovića sa gospodom Simonom Colosimom, zamjenikom Generalnog sekretara FIFPRO i Joachimom Walltinom, Generalnim sekretarom FIFPRO divizija Evropa.  Sastanku su prisustvovali i kolege Aldin Đidić i Tarik Trbić, dopredsjednik i generali sekretar Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.

Predsjednik Šatorović je prisutne goste iz FIFPRO upoznao sa zajedničkim aktivnostima SSSBiH i Sindikata profesionalnih fudbelara BiH, teškim uslovima u kojima je nastao i djeluje Sindikat profesionalnih fudbalera, izazovima s kojima se svakodnevno susreće zbog radnog zakonodavstva koje je na entitetskom nivou, te poteškoćama na koje nailazi od strane N/FS BiH. Takođe je istakao i činjenicu da je Sindikat profesionalnih fudbalera BiH, iako jedan od najmlađih granskih sindikata, za vrlo kratko vrijeme postao izuzetno prepoznatljiv i sindikat iza kojeg stoje mnogi uspjesi.

G-din Colosimo je, između ostaloga, istakao sljedeće “Nama iz Svjetske unije fudbalera drago je vidjeti izvrsnu saradnju između SPFBiH i SSSBiH. Bitno je da Sindikat fudbalera ima svoje članstvo u krovnoj sindikalnoj organizaciji Bosne i Hercegovine, koja brani prava radnika, jer fudbaleri su radnici kao svi drugi. Korištenjem resursa SSSBiH fudbaleri imaju dodatnu stabilnost i sigurnost i vjerujemo da je ovo jedan pozitivan primjer organizovanja fudbalera kao radnika u regiji.”

Osnivač i dopredsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Aldin Đidić osvrnuo se također na saradnju sa SSSBiH rekavši: “Putem našeg učešća u radu SSSBiH imamo priliku adresirati jako bitna pitanja kada riječ o dodatnom poboljšanju statusa fudbalera kao radnika. U period koji dolazi, mnogo je posla pred nama, imamo svoje zadatke, programske ciljeve i uz saradnju sa domaćim i internacionalnim partnerima, vjerujem da smo na dobrom putu”.

Služba za informisanje

PODIJELI