Radna posjeta predsjednika SSSBiH sindikatima Hrvatskih telekomunikacija Mostar i Hrvatske pošte Mostar

                                                          Saopštenje za javnost

                        Radna posjeta predsjednika SSSBiH sindikatima Hrvatskih                                               telekomunikacija Mostar i Hrvatske pošte Mostar

 

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović je 6. februara 2019. godine,  zajedno sa saradnicima, bio u radnoj posjeti sindikatima Hrvatskih telekomunikacija Mostar i Hrvatske pošte Mostar. Delegacija SSSBiH je tokom sastanaka sa rukovodstvima ove dvije članice SSSBiH upoznata sa trenutnim stanjem u vezi sa ekonomsko-socijalnim i radno-pravnim položajem zaposlenika u kompanijama HT Eronet i Hrvatske pošte. Data je puna podrška svim aktivnostima rukovodstva Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, a članovi ova dva sindikata će i dalje biti jedni od nosilaca svih akcija koje će SSSBiH organizovati u narednom periodu.

Takođe, rukovodstvo Saveza samostalnih sindikata BiH je upoznato sa problemima s kojima se trenutno suočavaju zaposleni u HT Eronet Mostar. Naime, zbog činjenice da sudovi donose oprečne presude u vezi sa istim tužbama radnika ove kompanije, zaposlenici su dovedeni u stanje pravne nesigurnosti, ali i izloženosti dodatnim finansijskim troškovima. Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine ostaje u punom kapacitetu na raspolaganju članovima sindikata Hrvatskih telekomunikacija Mostar i Hrvatske pošte Mostar za svaki eventualni problem ili poteškoću s kojom se suoče.

 

Služba za informisanje

PODIJELI