Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja će zaštiti zaposlene na određeno vrijeme u osnovnim i srednjim školama ZDK

Zenica – Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH Selvedin Šatorović sastao se danas sa predstavnicima/ama zaposlenih na određeno vrijeme u osnovnim i srednjim školama u Zeničko-dobojskom kantonu. Povod za održavanje sastanka su kriteriji za zapošljavanje u osnovnim i srednjim školama na području ZDK, posebno špekulacije koje su se posljednjih dana javile u vezi sa vraćanjem intervjua prilikom zapošljavanja. Sindikat neće pristati da se u tom dijelu mijenjaju kriteriji za zapošljavanje. Takođe ćemo insistirati da se osobama koje konkurišu za radno mjesto u osnovnim i srednjim školama u ZDK omogući slanje neovjerenih dokumenata konkursnim komisijama, a kako bi se olakšalo samo konkurisanje većem broju zainteresovanih. Podsjećamo da je to bila i inicijativa jednog broja zastupnika u Skupštini ZDK.

Samostalni sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH će o zaključcima sastanka upoznati premijera ZDK i resorno ministarstvo. Nadamo se da će, u skladu sa izuzetno dobrom saradnjom koju imamo u posljednje vrijeme, i premijer i resorno ministarstvo prihvatiti ovu inicijativu Sindikata i uraditi sve što je u njihovoj moći da se položaj zaposlenih na određeno vrijeme u osnovnim i srednjim školama u ZDK poboljša.

 Služba za informisanje

PODIJELI