Saopštenje za javnost Kantonalnog odbora SSSBiH Kantona Sarajevo

Kantonalni  odbor SSSBiH Kantona Sarajevo na sjednici, održanoj 16. decembra 2019.godine,   usvojio je Zaključak o davanju podrške kolegama iz Sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Kantona Sarajevo, koji već četiri mjeseca pokušavaju ostvariti svoja prava u vezi sa kolektivnim ugovorom.

Naime, bez obzira na spremnost Sindikata da pregovara i dođe do kompromisa sa Vladom KS i resornim ministarstvom, nadležni do sada nisu imali razumijevanja niti su pristali na sasvim opravdane zahtjeve kolega iz zdravstva, a to su povećanje koeficijenata i potpisivanje novog kolektivnog  ugovora.

Svi članovi Kantonalnog odbora će zajedno sa predstavnicima sindikalnih organizacija koje djeluju na području KS svojim prisustvom podržati proteste zdravstvenih radnika koji će se održati 19.12.2019.godine u 14,00 sati ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Nakon pomenutog protesta, kolegij Kantonalnog odbora  Kantona Sarajevo će donijeti odluku o organizovanju štrajka svih članica SSSBiH koje djeluju na nivou Kantona Sarajevo, a s ciljem iskazivanja jedinstva i zajedništva u borbi za ostvarivanje svojih prava.

Služba za informisanje

PODIJELI