Saopštenje za javnost – SSSBiH podržao Inicijativu za uvođenje zabrane rada nedjeljom

                                                        Saopštenje za javnost

                     SSSBiH podržao Inicijativu za uvođenje zabrane rada nedjeljom

 

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine danas je posjetio zastupnik u Parlamentu Federacije BiH g-din Irfan Čengić i tom prilikom se sastao sa predsjednikom SSSBiH Selvedinom Šatorovićem. Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik SSSBiH Bajro Melez.

Tema sastanka je bila inicijativa koju je g-din Čengić pokrenuo u Federalnom parlamentu, a tiče se izmjena Zakona o radu i uvođenja zabrane rada nedjeljom. Savez samostalnih sindikata BiH podržava ovu inicijativu i dat će punu podršku da dođe do njenog usvajanja. Takođe, u narednom periodu će biti pokrenute i dodatne inicijative za izmjene postojećeg Zakon o radu kako bi se on učinio kvalitetnijim i povoljnijim za radnike. Naime, obje strane na sastanku su se složile da je aktuelni Zakon o radu u najmanju ruku loš za radnike i radnice.

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine će podržati svaku inicijativu koja za cilj ima popravljanje ekonomsko-socijalnog položaja radnika i radnica u Federaciji BiH, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

 

 

Služba za informisanje

 

PODIJELI