Saopštenje za javnost – SVI STANOVI SU DODIJELJENI U SKLADU SA ZAKONOM

                                                 Saopštenje za javnost

                           SVI STANOVI SU DODIJELJENI U SKLADU SA ZAKONOM

 

S obzirom da se u javnosti već duže vremena plasiraju različite dezinformacije u vezi sa imovinom kojom je raspologao i raspolaže Savez samostalnih sindikata BiH, a posebno u vezi sa stanovima  koji su u periodu od 1999-2010. godine otkupljeni od strane prijeratnih nosilaca stanarskog prava i zaposlenika SSSBiH, ovom prilikom obavještavamo javnost da je Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, na svojoj posljednjoj sjednici, usvojio informaciju koju je Stručna služba pripremila u vezi sa dodjelom 106 stanova koji su bili u vlasništvu SSSBiH. Nakon što je donesen Zakon o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, prijeratni nosioci stanarskog prava, njih 99, su izvršili otkup stanova u kojima su živjeli. Uz to je nakon rata, u periodu od 2000. do 2008. godine, sedam stanova dodijeljeno zaposlenicima SSSBiH, koji su u međuvremenu, takođe, otkupljeni u skladu sa Zakonom.

Sva dokumentacija u vezi sa tim procesom se nalazi u prostorijama Saveza i dostupna je svima koji žele, uz prethodnu najavu.

Zbog zaštite ličnih podataka nismo u mogućnosti javno objaviti imena osoba koje su otkupile stanove koji su bili u vlasništvu Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine.

 

Služba za informisanje

PODIJELI