Saopštenje za javnost

SINDIKALNA ORGANIZACIJA “FEROELEKTRO” D.D. SARAJEVO

 

Sarajevo, 29.04.2016. godine

 

 

 

Medijima

 

Saopštenje za javnost

 

 

Ovim putem vas obavještavamo da se 15. Vanredna skupština dioničara “Feroelektro” d.d. Sarajevo održala juče, 28. aprila 2016. godine u zgradi Energoinvesta u Sarajevu. Osamnaest mjeseci nakon presude Kantonalnog suda o raskidu kupoprodajnog ugovora i niza opstrukcija od strane Stanić Investa, kao bivšeg kupca, koji je na sve moguće načine onemogućavao Vladu Federacije BiH da, kao većinski vlasnik Feroelektra uđe u posjed svojih nekretnina, juče je na pomenutoj skupštini dioničara konačno došlo do smjene Nadzornog odbora sa Stanić Goranom na čelu i od strane Vlade FBiH je imenovan novi saziv Nadzornog odbora.

Za nas zaposlenike Feroelektra d.d. je jučerašnji dan, nakon dvanaestogodišnje agonije, bio pozitivan jer je dokaz da smo sve vrijeme naše borbe za dokazivanje kriminalnih i nezakonitih radnji bili upravu. Jučerešanja skupština je dokaz i da je Vlada FBiH nakon 18 mjeseci takođe shvatila o kakvim se ljudima radi, ko su ustvari Stanići i da su radnici Feroelektra oni koji su sve vrijeme govorili istinu.

Nadamo se da će sudovi u Federaciji BiH, kao i nadležna tužilaštva shvatiti kakve prljave igre igraju Stanići i da će ih onemogućiti da se u budućnosti nastave tim baviti.

 

 

 

 

S poštovanjem,

 

Glavni odbor Sindikalne podružnice

„Feroelektro“ d.d. Sarajevo

za predsjednika Ediba Hamadžić

 

PODIJELI