Sastanak predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH sa predsjednikom Sindikalne organizacije “Sarajevo osiguranje”

 

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović sastao se danas u Domu sindikata sa Elvedinom Musićem, predsjednikom Sindikalne organizacije “Sarajevo osiguranje”, koja ima više od 450 članova. Sastanku je prisustvovao i Adis Kečo, šef Stručne službe SSSBiH.

Kolega Musić je prisutne upoznao sa problemima s kojima se trenutno suočavaju zaposleni u “Sarajevo osiguranju”, te otporu koji su pružali i pružaju kada je riječ o privatizaciji ove kompanije. Razlog odlučnosti radnika da se suprotstave prodaji “Sarajevo osiguranja” leži, između ostalog, u činjenici da bi to neminovno dovelo do gubitka radnih mjesta, ali i u činjenici da Uprava kompanija redovno ispunjava sve obaveze prema zaposlenima i da sama osiguravajuća kuća posluje pozitivno.

 

Predsjednik Šatorović je u ime Saveza samostalnih sindikata BiH iskazao punu podršku rukovodstvu i članovima Sindikalne organizacije “Sarajevo osiguranje”, te je obećao stavljanje svih resursa SSSBiH na raspolaganje radnicima te kompanije u njihovoj borbi za očuvanje radnih mjesta.

Na kraju, dogovoreno je i da će Sindikalna organizacija “Sarajevo osiguranja” u narednom periodu postati dijelom sindikalne porodice Saveza samostalnih sindikata BiH, te da će predstavljati nukleus za osnivanje novog granskog sindikata finansija unutar najveće sindikalne organizacije u našoj zemlji.

 

Služba za informisanje

PODIJELI