Sastanak predsjednika SSSBiH sa rukovodstvom Sindikalne organizacije “Agrokomerc” u Velikoj Kladuši

 

Sastanak predsjednika SSSBiH sa rukovodstvom Sindikalne organizacije “Agrokomerc” u Velikoj Kladuši

 

Danas je u sjedištu Agrokomerca u Velikoj Kladuši organizovan sastanak predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedina Šatorovića i najužeg rukovodstva SSSBiH sa članovima Sindikalne organizacije “Agrokomerc”. Na sastanku je razgovarano o problemima s kojima se trenutno suočavaju radnici ove kompanije, među kojima su najvažnija dugovanja koja firma ima prema radnicima, problem neuvezanog radnog staža i činjenica da su radnici bez zdravstvenog osiguranja.

Predsjednik Šatorović je obećao punu podršku Saveza samostalnih sindikata BiH u rješavanju navedenih problema. Čim se konačno formira izvršna vlast u Federaciji BiH, SSSBiH će od novog premijera i resornog ministarstva zatražiti da odmah odu u posjetu Velikoj Kladuši i započnu rješavanje problema, te da prestane mećehinski odnos federalnih vlasti prema Agrokomercu, ali i ostalim kompanijama u Bosanskoj Krajini. Uz to, Savez samostalnih sindikata BiH će i dalje insistirati na usvajanju Zakona o uvezivanju radnog staža.

Tkođe, Sindikalna organizacija će u narednom periodu dostaviti Savezu samostalnih sindikata BiH kompletnu dokumentaciju o ulozi i učešću svih premijera i resornih ministara od 1997. godine do danas, kako bi se mogla ispitati njihova odgovornost za situaciju u kojoj se trenutno nalazi nekadašnji privredni gigant.

Na kraju su predsjedniku i članovima rukovodstva SSSBiH uručeni prigodni pokloni, a dogovoreno je da u narednom period predstavnici SSSBiH i Sindikalne organizacije Agrokomerc budu u svakodnevnoj komunikaciji u cilju iznalaska rješenja za problem radnika ove kompanije.

 

Služba za informisanje

PODIJELI