Savez samostalnih sindikata BiH priprema Prijedlog zakona o minimalnoj plati

Potočari, Srebrenica – Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine donio je odluku da se u najkraćem mogućem roku pripremi Prijedlog zakona o minimalnoj plati koji će biti dostavljen socijalnim partnerima i parlamentarcima u Federaciji BiH. Prijedlog će se bazirati na zahtjevu SSSBiH da se minimalna plata u Federaciji BiH definiše u iznosu od 1.000 KM, uz razumijevanje trenutne situacije izazvane pandemijom COVID-19. S obzirom da sindikat i radnici više ne mogu čekati izvršnu vlast da ispuni svoju zakonsku obavezu i definiše minimalnu platu, SSSBiH preuzima inicijativu i kreće u realizaciju ove odluke.

Pomenuta odluka je osvojena na današnjoj sjednici UO SSSBiH, koja je održana u Sindikalnoj školi PPDIVUT BiH u Potočarima. Na sjednici su, takođe, usvojeni i Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2020. godinu, te Program rada i Finansijski plan SSSBiH za 2021. godinu.

U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Herecgovine članovi Upravnog odbora SSSBiH posjetili su Bratunac i Srebrenicu, te posložili cvijeće u Memorijalnom centru Potočari.

 

 

 

 

 

 

 

 

Svim Bosancima i Hercegovcima želimo Sretan 1. Mart – Dan nezavisnosti naše jedne i jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Služba za informisanje

PODIJELI