Savez samostalnih sindikata obilježio Dan nezavisnosti u Srebrenici i Potočarima

Savez samostalnih sindikata obilježio Dan nezavisnosti u Srebrenici i Potočarima

U skladu sa odlukom Upravnog odbora Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, SSSBiH je ovogodišnji Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježio prigodnom manifestacijom i sjednicom Upravnog odbora koje su održane u Srebrenici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Polaganju cvijeća i učenju Fatihe u Memorijalnom centru u Potočarima je, pored više od 50 sindikalnih delegacija, prisustvovao i g-din Ali Yalcin, predsjednik Konfederacije sindikata MEMUR-SEN, najveće sindikalne centrale u Republici Turskoj. Kolega Yalcin je iskoristio ovu posjetu i da izrazi punu podršku novom rukovodstvu Saveza samostalnih sindikata BiH u svim aktivnostima koje se vode, a posebno u vezi sa utvrđivanjem najniže cijene rada. Zajedno sa predsjednikom Šatorovićem se obratio i na Akademiji, održanoj u Domu kulture u Srebrenici, na kojoj je posebno istaknuta potreba jačanja sindikalnog pokreta u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najznačajnije odluke koje su donesene na današnjoj sjednici Upravnog odbora SSSBiH su Odluka o obilježavanju 1. maja – Međunarodnog praznika rada, koji će se ove godine obilježiti prigodnim skupom u Zenici, te odluke o prijemu u članstvo Saveza samostalnih sindikata BiH Sindikata zaposlenih u RTV Zenica i Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo, koji u svom članstvu imaju više od 2.800 članova. Očekujemo da u narednom periodu sindikalni pokret u našoj zemlji postane još jači i jedinstveniji, jer samo na taj način može opravdati svoju ulogu da unaprjeđuje i štiti radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

 

 

Ovim putem svim članovima i članicama Saveza samostalnih sindikata BiH, te svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo 1. mart – Dan nezavisnosti.

 

 

Služba za informisanje

PODIJELI