Sretna Nova 2021. godina!

Sarajevo – Godina koju ispraćamo će biti obilježena kao godina pandemije koja je pred sve nas stavila mnoštvo izazova i iskušenja. U Novu godinu ulazimo s nadom da će donijeti, prije svega, pobjedu nad virusom COVID-19, a potom i bolje uslove rada za sve radnike i radnice. Krajnje je vrijeme da nam se omogući da živimo i radimo u normalnim uslovima, da imamo radna mjesta na kojima će se štititi prava radnika i biti osigurana pristojna zarada od koje ćemo moći dostojanstveno živjeti.

Poštovani radnici i radnice,

I u vrijeme najvećih izazova ste pokazali da ste spremni rizikovati svoje zdravlje da biste ispunili svoje radne zadatke i sugrađanima osigurali normalno odvijanje života. Zato vam cijelo društvo duguje iskrenu zahvalnost. Nažalost, postojali su i postoje oni koji su vrijeme pandemije pokušali iskoristiti za umanjenje radničkih prava. Pandemija ne može biti izgovor za dalju fleksibilizaciju rada i širenja privremenih i povremenih poslova. Naši radnici su kvalitetni, stručno rade svoje poslove i zaslužuju da budu adekvatno cijenjeni i nagrađeni od strane poslodavaca.

Svjesni smo da će pandemija ostaviti dugoročne posljedice na našu ekonomiju i naše živote, ali moramo biti spremni boriti se da iz ove krize izađemo kao društvo u kojem će se radnici i njihov rad cijeniti i adekvatno vrednovati. Mi, kao Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine ćemo nastaviti biti podrška svima vama i truditi se da zaštitimo i povećamo vaša prava i da svi zajedno gradimo bolju budućnosti za našu djecu.

Neka vam Nova godina donese zdravlje, mir i svako dobro vama i vašim porodicama.

Sretna Nova 2021. godina!

 

Služba za informisanje

 

PODIJELI