U susret novom Zakonu o radu FBiH

Sarajevo, 16.april 2014. godine

 

 

MEDIJIMA

 

 

Poziv na Konferenciju za medije

„U susret novom Zakonu o radu FBiH“

 

Poštovani,

 

Sindikat hrvatskih telekomunikacija Mostar, članica Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, organizuje Konferenciju za medije, koja će se održati

u petak, 17. aprila 2015. godine u Velikoj sali Doma sindikata (sala 3/I),

sa početkom u 11:00 sati

 

Povod za Konferenciju za medije su sve glasniji pozivi da se usvoji novi Zakon o radu FBiH, kojim bi se derogirala prava radnika i radnica, ukinuli kolektivni ugovori i ugovori o radu na neodređeno vrijeme… Sindikat HT Mostar pripremio je Operativni plan aktivnosti koje će se sprovoditi kao odgovor na eventualne pokušaje da se, bez konsultacija sa sindikatom, pokuša usvojiti novi ZoR.

 

Novinarima će se obratiti predsjednik i dopredsjednik Sindikata HT Mostar Pero Obad i Saša Živković, predsjednik Skupštine Sindikata Branimir Vukojević i predsjednik Nadzornog obora Sindikata Hrvatskih telekomunikacija Mostar. Konferenciji će prisustvovati i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović, a biće prisutni i članovi Predsjedništva Sindikata HT Mostar i predsjednici svih sindikalnih podružnica.

 

Pozivamo predstavnike Vaše medijske kuće da prisustvuju ovom događaju i upoznaju bh.javnost sa dešavanjima oko novog Zakona o radu, koja se direktno tiču svih radnika i radnica u Federaciji BiH.

Služba za informisanje

PODIJELI