Uvedite dodatne mjere zaštite objekata za proizvodnju i distribuciju hrane

Sarajevo – Delegacija Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, predvođena predsjednikom Selvedinom Šatorovićem, sastala se danas sa generalnim direktorom komapnije Konzum d.o.o. Sarajevo g-dinom Nihadom Imširovićem. Ovom prilikom je razgovorano o trenutnoj situaciji koja vlada u ovoj kompaniji, ali i cjelokupnom sektoru prehrambene industrije u vrijeme kada se suočavamo sa pandemijom Corona virusa u Bosni i Hercegovini.

Učesnici sastanka su se usuglasili da je neophodno povećati stepen zaštite radnika i objekata za proizvodnju prehrambenih proizvoda. Nažalost, u ovom trenutku su zaposleni u proizvodnji, distribuciji i prodaji prehrambenih proizvoda jednako ugroženi kao i zdravstveni radnici, ali njima, za razliku od kolega u zdravstvu, nije dostupna odgovarajuća oprema za zaštitu i prevenciju zaraze. S tim u vezi, nadležni moraju hitno donijeti konkretne mjere za dodatnu zaštitu objekata za proizvodnju hrane i trgovačkih objekata.

U delegaciji Saveza samostalnih sindikata BiH bili su i prof.dr. Mehmed Avdagić, predsjednik Samostalnog sindikata PPDIVUT, Fikret Alić i Maja Radić, predsjednik i potpredsjednica Skupštine SSSBiH.

Služba za informisanje

PODIJELI