Završna deklaracija 7. foruma civilnog društva Zapadnog Balkana

Ovogodišnji 7. forum civilnog društva Zapadnog Balkana okupio je u Tirani 180 predstavnika organizacija civilnog društva iz Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana, te institucija Evropske unije, međunarodnih organizacija i vlada iz regiona. Jedna od organizacija koja je učestvovala, kao i na svim prethodnim forumima, jeste i Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, kao najstarija i najveća sindikalna organizacija u našoj zemlji.

Glavne teme ovogodišnjeg Foruma bile su uloga organizacija civilnog društva u promociji regionalne saradnje, stanje u kojem se nalazi socijalni dijalog, te jačanje uloge civilnog društva na Zapadnom Balkanu. Učešće su uzeli i Luca Jahier, predsjednik Evropskog ekonomsko-socijalnog komiteta, Sokol Dedja, Zamjenik ministra za evropska i međunarodna pitanja, Angelina Eichorst, direktorica EEAS i Mailinda Bregu, generalni sekretar Regionalnog vijeća za saradnju.

Učesnici su na kraju dvodnevnog zasjedanja usvojili Završnu deklaraciju sa preporukama organizacija civilnog društva koje su istaknute tokom Foruma. (u prilogu)

           

Služba za informisanje

 

Završna deklaracija 7. foruma civilnog društva Zapadnog Balkana

PODIJELI